Usluge

Ako ste odlučili izgraditi vlastiti bazen mi ćemo Vam pomoći da odaberete upravo onakav bazen kakav želite.

Usluge - Vjerujte našoj viziji!

Poduzeće BAZENI KAŠELA d.o.o. nudi svojim klijentima sve usluge od početnog savjetovanja do konačne realizacije projekta izgradnje bazena.

Možete nam prepustiti svu brigu o gradnji bazena, ali isto tako imate mogućnost odabira pojedine usluge.

Neke od usluga koje nudimo su:

  • Izrada idejnog rješenja
    Da bi u konačnici dobili bazen o kojem ste razmišljali, prije početka gradnje potrebno je izraditi projekt i nacrt bazena kako bi se predvidjele sve faze i činjenice koje su važne kod gradnje bazena i montaže bazenske opreme.

  • Građevinski radovi
    Građevinski radovi odnose se na iskop i izradu bazenske školjke željenih dimenzija i oblika. Također se odnose i na izradu strojarnice, preljevnog kanala i kompenzacijskog bazena. Građevinski radovi koji su odrađeni po pravilima struke, uvelike olakšavaju pripremu bazenske školjke i hidroizolaciju te postavljanje mozaik pločica ili neke druge obloge. Svi prethodno navedeni radovi su jamstvo dugotrajnosti i kvalitete bazenske školjke.

  • Montaža i instalacija opreme
    Montaža bazenske opreme se odvija u fazama, a prvi korak je ugradnja elementa u pod bazena prilikom šalovanja, a prije betoniranja podne ploče. Prilikom podizanja unutranjih oplata postavljaju se elementi u zidove. Nakon betoniranja i rašalovavanja školjke bazena obavlja se postavljanje bazenskih cijevi od ugrađenih elemenata do strojarnice. Završnu fazu predstavlja montaža opreme u strojarnici.

  • Postavljanje rubnog kamena
    Oko bazena se postavlja rubni kamen koji osim estetske ima i funkcionalnu ulogu. Estetski doprinosi atraktivnosti cijelog objekta, a funkcionalno spriječava slijevanje vode sa šetnice u bazen. Uobičajene dimenzije rubnog kamena su 30 cm širine i 3 ili 5 cm debljine. Postavlja se prije početka keramičarskih radova.

  • Ravnanje, hidroizolacija i postavljanje mozaika
    Jedan od najvažnijih djelova u gradnji bazena je ravnanje školjke i postavljanje mozaika te je vrlo važno da radove obavlja osoba koja posjeduje višegodišnje iskustvo rada s hidroizolacijom i postavljanjem mozaika u bazenima.

  • Servis i održavanje
    Bez obzira dali smo mi gradili Vaš bazen, nudimo i usluge servisa i održavanja bazenske opreme i održavanja bazenske vode. To održavanje može biti tjedno, mjesečno, godišnje, ali se u svakom slučaju preporučuje jer produžuje vijek trajanja opreme i osigurava da oprema ispravno funkcionira.

  • Prodaja bazenske opreme
    Nudimo bazensku opremu, hidromasažne kade i stakleni mozaik najkvalitetnijih svjetskih proizvođača po vrlo povoljnim cijenama i sa dugogodišnjim garancijama.
uslugeuslugeusluge

Mi pružamo uslugekoje se ističu svojom kvalitetom

Poliesterski bazeni

Bazeni izrađeni od poliesterske smole i staklenih vlakana. Oblik i dimenzija definirani od strane proizvođača. Mogu biti skimerski kao i sa preljevnim kanalom. Dovoze se u jednom komadu sa specijalnim transportom do mjesta izgradnje. Na već pripremljenu podlogu spušta se dizalicom, tako da za to moramo imati operativni prostor. Prednost ovih bazena je brzina izgradnje i lakše održavanje vode.

Betonski bazeni

Najčešći način izgradnje bazena je armirano-betonska konstrukcija koja može imati različite forme završne obloge kao što je PVC liner, keramika, boja ili epoksidna smola. Prednost ovih bazena je dugi vijek trajanja, mogućnost izbora oblika, mogućnost rekonstrukcije itd.

Prije bilo kakve izgradnje bazena potrebno je kontaktirati izvođače radova bazenske tehnike, odnosno pribaviti nacrt bazena, odrediti tehnologiju obrade vode; skimer ili preljevni kanali, završnu oblogu, ukoliko će te bazen obložiti keramikom voditi računa o statici bazena, te definirati mjesta za filtersku stanicu i za eventualne vodene atrakcije.

Pristupačnost materijalima izgradnje i njihova cijena, te mogućnost odabira oblika i dimenzija uglavnom je izbor investitora pri izgradnji bazena.

Veoma važno kod izgradnje ovih bazena je dobar odabir izvođača građevinskih radova (nekvalitetno postavljena oplata zbog koje se pri betoniranju gubi forma, nekvalitetna oplata zbog koje se dosta gubi na hidroizolaciji i keramičkom ljepilu ukoliko bazen oblažete keramikom, odnosno dosta vremena i materijala za izravnavanje podloge prije postavljanja završnih obloga.)

Bazeni sa skimerom

Poseban element, skimer, izrađen od; bronce, inoxa ili ABS plastike ugrađuje se pri samom vrhu stijenke bazena, a nasuprot njega ugrađuju se mlaznice za povrat vode u bazen na visini od 30 – 25cm ispod razine vode. Mlaznice također mogu biti izrađene od materijala kao i skimeri. Kod većih dubina bazena odrđeni broj mlaznica ugrađuje se i dublje. Voda u bazenu je cca 10cm niža od ruba bazena.

Bazeni sa preljevnim kanalom

Voda u ovim bazenima uglavnom se preljeva preko ruba bazena u preljevni kanal koji može biti djelomično postavljen, a najčešće je to po cijelom obodu bazena. Voda iz preljevnih kanala vodi se u jedan dodatni bazen iz kojeg crpka crpi vodu na određenu vrstu filtera u kojem se vrši mehaničko čišćenje vode i tako obrađena vraća se u bazen preko mlaznica koje su u većini slučajeva ugrađene u pod, a mogu biti ugrađene i na stijenke bazena pri dnu. Kao i kod skimerskih bazena voda po izlasku iz filtera može biti kemijski i toplinski tretirana ako ima ugrađene sustave za dezinfekciju i grijanje vode. U ovakvim bazenima strujanje vode vrši se po cijelom bazenu, odnosno sa dna prema površini što ima bolju raspoređenost pripremljene vode i smanjuje mogućnost mrtvih kutova što se može javiti kod skimerskih bazena. Ovi bazeni konstrukcijski su zahtjevniji u izgradnji i dodatnoj opremi, kompezacioni bazen, automatsko dopunjavanje i upravljanje, dodatni cjevovod usisavača bazena, izrada preljevnog kanala, dobava preljevne rešetke itd.
Svi bazenski sadržaji na jednom mjestuizaberite ono što Vam je potrebno i kontaktirajte nas!

Ugradbeni elementi


Ugradbeni elementi su elementi koji se ugrađuju u dno ili stjenke bazena, a služe za pravilno funkcioniranje bazena ili za funkcioniranje vodenih efekata u bazenima.

Ovi elementi mogu biti izrađeni od:

  • ABS plastika
  • Inox
  • Bronza


Filterski uređaji


Obavezan dio bazenske opreme i bez njega je nezamislivo održavanje bazenske vode.

Najčešći su pješčani filteri, a koriste se na javnim i privatnim bazenima. To su uglavnom zatvorene posude napunjene određenom granulacijom kvarcnog pijeska, cijevnim i distribucijskim elementima. Kod privatnih bazena zajedno sa filterom dolazi uglavnom šest-putni ventil, a rijeđe i četvero-putni koji služe za odabir režima rada. S određenim funkcijama na šesputnom ventilu možemo očistiti mehaničke nečistoće nakupljene tijekom rada iz filtera. Ove posude mogu biti izrađene od polipropilena (slabija i jeftinija opcija), poliesterski, poliesterski lamelirani i od inox-a.

Polipropilenski se koriste na privatnim bazenima, a mogu biti top i side izvedbe.

Poliesterski filtri se koriste na privatnim bazenima sa dužim i većim radnim opterećenjima. Mogu se koristiti i za manje javne bazene. Lamelirani poliesterski filteri koriste se na javnim bazenima gdje se traže veći promjeri i veća radna opterećenja. Umjesto šestputnog ventila na većim filterima koristi se baterija od 4 ili 5 ventila a ima istu funkciju kao i šestputni ventil.

Za filtriranje vode na bazenima mogu se koristiti kartušni i filteri sa vrećama za privatne bazene, te naplavni za javne bazene, ali se oni sve rijeđe koriste.


Grijanje bazena


Uz osnovnu opremu u izgradnji zatvorenih bazena, a sve više i na otvorenim bazenima, u sklopu kuća i apartmana za iznajmljivanje postavlja se pitanje grijanja bazenske vode. U većini slučajeva bazenska voda se grije preko izmjenjivača topline kroz koje prolazi bazenska voda, a drugi krug (primar i sekundar) toplotnu energiju može dobivati od sustava centralnog grijanja, solarnih kolektora ili toplinskih pumpi. Jedna od mogućnosti za grijanje bazenske vode su i električni grijači.

Izmjenjivače dijelimo na:

  • Pločaste
  • Niskotemperaturne (sustav solarnog grijanja)
  • Visokotemperaturne (sustav centralnog grijanja)
  • Cijevne

Za grijanje bazenske vode izmjenjivači moraji biti izrađeni od materijala koji su namjenjeni za kloriranu bazensku vodu (inox i titan). U nekim jeftinijim varijantama bazenska voda se direktno šalje kroz sustav solarnih kolektora.


Bazenska rasvjeta


1. LED RASVJETA

Podvodna led rasvjeta sa sekvencijalnim sistemom za promjenu boja.

Led reflektori mijenjaju spektar boja čime dobivamo raznolike svjetlosne efekte pod vodom.

Niska potrošnja energije i duži radni vijek.

Kućište i tijelo led reflektora mogu biti izrađeni od ABS plastike, plemenitog čelika ili bronze.

Mogu se montirati na bilo koji tip bazena.

2. HALOGENA RASVJETA

Podvodna halogena rasvjeta odlikuje se niskom cijenom. Radni vijek je kraći od LED rasvjete, a potrošnja energije je veća u odnosu na led rasvjetu. Kućište i tijelo halogene rasvjete mogu biti izrađeni od ABS plastike, plemenitog čelika ili bronze. Mogu se montirati na bilo koji tip bazena.


DODACI ZA BAZENE


Odvlaživanje bazenskog prostora

U prostorima zatvorenih bazena pojavljuje se problem isparavanja i hlaplenja vode iz bazena. Taj problem rješava se upotrebom odvlaživača zraka ili klima komorama. Uz sve zadovoljene parametre temeperature vode u bazenu i zraka prostora (+2 stupnja zrak) imamo minimalmo isparavanje vode, te tako i rada ovih uređaja.

Kemijska priprema vode u bazenima

Kemijska priprema vode može se vršiti automatskim, poluautomatskim uređajima koji mjere i doziraju razne dezinfekcijske pripravke. U nedostatku ovih uređaja pripremu vode možemo vršiti i ručnim mjerenjem i ubacivanjem kemijskih sredstava. Dezinfekcijska sredstva mogu biti na bazi klora, broma, vodikovog peroksida i sl. Smanjenju potrošnje kemijskih sredstava doprinosi i upotreba UV lampi.

Bazenske ljestve

Bazenske ljestve služe za jednostavniji ulazak i izlazak iz bazena. Izrađene su od poliranog inoxa s protukliznim gazištima.

Bazenski usisivači

U bazenima se, a to se posebno odnosi na vanjske bazene, pojavljulju onečišćenja koja je potrebno usisavati a to je moguće uz pomoć ručnih ili automatskih usisavača.


BAZENSKA FOLIJA


Završne obloge u bazenima

Kao završne obloge u bazenima najčešće se pojavljuje PVC bazenska folija, keramika namjenjena za bazene, boje za bazene, boje i premazi na bazi epoksida. Kao najoptimalnije rješenje završne obloge u bazenima pokazala se bazenska PVC folija. Njena prednost je u brzini polaganja, služi i kao hidroizolacija, lako se održava, smanjuje upotrebu kemijskih dezinfekcijskih sredstava. Optimalna je za rekonstrukcije javnih i privatnih bazena. Moguće ju je postaviti na sve samonosive bazenske konstrukcije. Bitno je naglasiti da tvrtka Bazeni i Saune d.o.o. ima certificirane polagače folije od strane dva vodeća proizvođača folije njemačkog DLW-a i ALKOR-a.


BAZENSKI POKRIVAČI


SIGURNOSNO ZIMSKI POKROVI

Prvenstvena namjena ovih pokrova je fizička zaštita bazena u periodu kada bazeni nisu u upotrebi. Ugavnom su izrađeni od PVC folije, konstrukcijski ojačani AL cijevima, sidrenim elementima i mehaničkim natezačima.

BAZENSKE KUPOLE

Bazenske kupole služe kao zaštita od atmosferskih i mehaničkih nečistoća i efektom staklenika za grijanje vode u bazenu kao i za sprečavanje gubitka topline.

ROLO POKROVI

Kao i svi pokrovi i ovim pokrovima osnovna zadaća je zaštita bazena od atmosferskih i mehaničkih utjecaja, a na zatvorenim bazenima spriječava hlapljenje i isparavanje bazenske vode i time smanjuje potrošnju kemijskih sredstava i rad uređaja za odvlaživanje. Uglavnom su izrađeni od polikarbonatnih lamela krojenih prema obliku bazena.Mogu se izvesti kao nadogradnja na bazenu, ili u sklopu samog bazena. (Pri gradnji bazena mora se konstrukcijski riješiti i predvidjeti mjesto za rolo pokrov). Svi rolo pokrovi koji su u sklopu bazena imaju el. pogon, a oni koji su van kostrukcije bazena mogu se i ručno otvarati i zatvarati.


UREĐAJI ZA UPRAVLJANJE BAZENOM


Uređaj za upravljanje bazenskom opremom

Kada je rad postrojenja bazena u pitanju, on može biti potpuno ili djelomično automatiziran, a sve se može nadzirati i fizički, od osposobljene osobe, što je veoma bitno kod kemijske pripreme vode.


Ostale naše usluge

• sistem rada "KLJUČ U RUKE"
• solarni sustavi
• centralna i podna grijanja
• klimatizacija
• vodoinstalacijski radovi

responsive

Mi ugrađujemo bazene za kvalitetniji život!

Naši klijenti uvijek su zadovoljni!